FAQ

  Alle categorieën

  • Wat zijn de speciale aanbiedingen van MÁDARA?

   Speciale aanbiedingen in de MÁDARA webwinkel zijn aanbiedingen om een of meerdere producten goedkoper of met andere voordelen aan te kopen. 

  • Wat is ECOCERT? Het is een vrijwillige standaard die de natuurlijke oorsprong van cosmetische producten bevestigt. ECOCERT werkt in meer dan 80 landen, waar het regelmatig certificatie en inspectie van ecoproducten uitvoert. De aan certificering onderworpen producten moeten ten minste voor 95% van de ingrediënten een natuurlijke oorsprong bevatten. De resterende 5% van de ingrediënten is strikt gereguleerd en staat ​​voor mineralen, organische zuren en andere stoffen. Deze stoffen zijn identiek aan die in de natuur, maar kunstmatig geproduceerd. Ten minste 95% van de plantaardige ingrediënten (bijvoorbeeld plantenextracten, oliën) moet biologisch gecertificeerd zijn.
  • Waar worden de MADARA producten gemaakt? MADARA producten komen uit Riga, in Letland.
  • Kunnen MADARA producten ook op een volwassen huid, ouder dan 40 jaar, gebruikt worden?

   Ja, dat kan. Natuurlijke cosmetica is net als voedsel - elk organisme / huid zal absorberen wat nodig is. Jonge huid neemt minder en rijpere huid zal meer van de actieve bestanddelen consumeren - vitaminen, mineralen, enz. Natuurlijke cosmetica zorgt niet voor een onmiddellijke rimpel-smoothing of-huid liftend effect, maar het zal een diepere en meer permanente invloed hebben op de lange termijn.

  • Kan ik MADARA producten kopen zonder mij te registreren?

   Ja. Elke bezoeker kan online producten bekijken en selecteren en u hoeft niet geregistreerd te worden om te betalen voor uw bestelling. 

  • Wat zijn de criteria voor ECOCERT gecertificeerde producten?

   De producten onderworpen aan certificering moet ten minste 95% van de ingrediënten met natuurlijke oorsprong bevatten. De resterende 5% van de ingrediënten zijn strikt gereguleerd en staan ​​voor mineralen, organische zuren en andere stoffen. Deze stoffen zijn identiek aan die in de natuur, maar kunstmatig geproduceerd. Ten minste 95% van de plantaardige ingrediënten (bijvoorbeeld plantenextracten en oliën) moet biologisch gecertificeerd zijn. ECOCERT verbiedt het gebruik van synthetische parfums, synthetische conserveermiddelen zoals parabenen, propyleenglycol en andere synthetische ingrediënten. De verpakking moet recyclebaar zijn.

  • Hoe lang zijn MADARA producten houdbaar?

   Alle MADARA producten zijn twee jaar houdbaar vanaf de productiedatum.

  • Hoe kan ik mijn bestelling annuleren en mijn geld terugkrijgen?

   U kunt onder het kopje "terugsturen van een product" alles lezen over het annuleren en terugsturen van een bestelling.  Indien een bestelling wordt geannuleerd, retourneert MÁDARA het betaalde bedrag binnen 3 werkdagen na het retour ontvangen product, maar in sommige gevallen kan dit oplopen tot 30 dagen. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

  • Hoe herken ik een ECOCERT gecertificeerd product?

   Een gecertificeerd product heeft een ECOCERT symbool duidelijk op de verpakking staan, waarmee consumenten een echt natuurlijk product herkennen.

  • Hoe lang duurt het voordat ik mijn MADARA producten ontvang nadat de bestelling is betaald?

   Alle bestellingen worden geleverd binnen een werkdag na ontvangst van de betaling. De leverdatum kan worden verlengd met een opzegtermijn in geval van overmacht.

  • Kunnen MADARA cellulitis en striae producten worden gebruikt tijdens zwangerschap en borstvoeding?

   Ja, producten voor de behandeling van cellulitis en striae zijn bijzonder geschikt in deze periode. De anti-cellulitis crème zal uw huid soepeler maken en de bloedvaten versterken. Anti-cellulitis crème moet worden toegepast op de getroffen gebieden.

   Het wordt aanbevolen om al in de eerste weken van de zwangerschap te starten met behulp van de verstevigende olie. Hierbij wordt uw huid soepeler en het helpt om striae te voorkomen. De olie kan worden gebruikt op alle gebieden van het lichaam. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de zones waar de striae zich vooral ontwikkelt - heupen, dijen, buik en borsten.

  • Beschermen MADARA producten tegen de zon en andere vormen van dagelijkse straling?

   MADARA vochtinbrengende dagproducten (crème, vloeistof, gel) bevatten titanium dioxide (een witte minerale pigment) die zonfilterende eigenschappen heeft. Zo bieden MADARA producten enige bescherming tegen de zon, beschermingsfactor 2-4 om precies te zijn. 

  • Wat is het verhaal achter de naam "MADARA"?

   Het woord, "madara" (glad walstro of Galium mollugo) wordt geassocieerd met de meest kwetsbare, delicate en aromatische bloemen in de velden van Letland. Net als een vrouw, die ondersteuning en bescherming nodig heeft om haar vrouwelijkheid te behouden en het vermogen om lief te hebben en te zorgen. Madara is net zo raadselachtig en veranderlijk als een vrouw. De structuur van deze plant symboliseert filosofische volledigheid en de eindeloosheid van de schoonheid in de natuur. De bloemen van deze plant zijn als een fractal (fractaal): een structuur met symmetrie op schaal, waarbij de kleinste bladeren zijn gerangschikt op dezelfde wijze als de stengels en de stengels op hun beurt, als de plant. Fractals zie je ook elders in de natuur: in de kustlijn, in wolken en de bloedsomloop van het menselijk lichaam

  • Voor welke leeftijdsgroep zijn de MADARA producten bedoeld?

    

   MADARA cosmetica is bedoeld voor vrouwen uit alle lagen van de bevolking, die op zoek zijn naar het openstellen van het hart, betekenis geven aan het leven en plezier maken. Voor vrouwen die moe zijn van hoge normen van de samenleving zoals een perfect figuur, perfecte make-up en een perfect kapsel bij het opstaan in de ochtend. We zijn echte vrouwen, met een echt familieleven en werk, en echte verantwoordelijkheden. We zijn realistisch in onze eisen aan onszelf. MADARA is voor vrouwen die moe zijn van de in de marketing gedane onwerkelijke beloftes in advertenties 'over eeuwige jeugd en goocheltrucs; MADARA is voor diegenen die begrijpen dat dat schijn is en slecht een tijdelijk effect. 

    

   Elke vrouw wil aantrekkelijk zijn, omdat het doel van een vrouw is om mooi te zijn. Met haar schoonheid creëert ze liefde, respect, succes en geluk rondom zichzelf. MADARA belooft geen effecten die kunnen worden vergeleken met plastische chirurgie, maar belooft wel om een vriendelijke bondgenoot te zijn en zij zal helpen om zorg te dragen voor uw schoonheid, welzijn en harmonie.

  • Hoe worden MADARA producten geconserveerd?

    

   We worden vaak gevraagd: "Maar hoe weet u de houdbaarheid van uw producten? Als je geen chemische conserveringsmiddelen gebruikt, bederven uw producten dan niet snel?"

    

   De natuur kent veel verschillende manieren om stoffen te behouden. Veel plantaardige stoffen bevatten zelf antioxidanten (bijvoorbeeld vitamine E) of antibacteriële stoffen die helpen om een product zijn frisheid te behouden. Een bijzonder goed conserveringsmiddel is natuurlijk alcohol, die in kleine hoeveelheid wordt toegevoegd om onze producten goed te houden en niet te laten bederven.

    

   De tweede factor is de verpakking. Hoeveel van jullie hebben crèmes gebruikt in potten met schroefdop deksels? Twee keer per dag zitten we met onze vingers in deze potten, maar onze handen zijn bedekt met duizenden bacteriën! Desondanks blijft de crème drie jaar goed? De volgende vraag dient zich aan - kan deze creme nog wel natuurlijk zijn, als de vervaldatum zo ver weg is.

    

   MADARA crèmes worden vacuüm verpakt. Allereerst is het onmogelijk om de crèmes met bacteriën van de handen te besmetten. Ten tweede wordt elke pomp door een dubbele bodem verhoogd en vacuüm verpakt, zodat het product volledig geïsoleerd wordt van de lucht. Wanneer er geen lucht bij de crème komt, kunnen bacteriën zich niet vermenigvuldigen.

    

   Andere MADARA producten die niet zulke strenge isolatie van lucht nodig hebben (bijvoorbeeld vloeibare zepen en tonics) zijn verpakt in matte, witte of ondoorzichtige flacons, om de producten te beschermen tegen de negatieve effecten van licht en UV-stralen.

    

   De vervaldatum van MADARA producten is 24 maanden, of twee jaar vanaf de datum van fabricage.

  • Hoe worden de producten getest?

    

   Een panel van consumenten neemt deel aan producttesten en de evaluatie ervan. Het panel bestaat uit mensen met verschillende huidtypes, inclusief de gevoelige en allergie-gevoelige individuen. Hun adviezen worden meegenomen bij het verfijnen en het finaliseren van recepten.

   Nadat een product wordt gemaakt, wordt het getest in een laboratorium door het meten van verschillende fysische en chemische eigenschappen, de stabiliteit en het bepalen van de vervaldatum, evenals het bestuderen en vaststellen van  normen voor opslag. In overeenstemming met de wet, wordt het product getest door een gekwalificeerde chemicus en bepaald dat het voldoet aan de veiligheidseisen. Dan wordt het product voor goedkeuring aan een dermatoloog verzonden. Individuen van verschillende leeftijden en huidtypen gebruiken het product onder toezicht van een gecertificeerde dermatoloog, en rapporteren hun reacties. Het product wordt getest om er zeker van te zijn dat het geen allergische reacties of irritatie veroorzaakt. Dermatologische testen hebben aangetoond dat MADARA producten hypoallergeen en irritatie vrij zijn.

  • Vanwege de aard van schoonheidsproducten (bv. schuimende shampoos hebben een schuimmiddel, dat vaak alleen synthetisch wordt gemaakt), kunnen organische schoonheidsproducten ooit 100% biologisch zijn?

    

   Alle huidverzorgingsproducten bevatten stoffen uit de volgende categorieën, (sommigen in combinatie met andere): verzachtende middelen (om droogheid van de huid te voorkomen en de huid te beschermen en te helen), bevochtigers, emulgatoren, conserveringsmiddelen, en aan de oppervlakte actieve stoffen. Deze componenten kunnen synthetisch of natuurlijk zijn. In gecertificeerde biologische cosmetica zul je alleen natuurlijke componenten aantreffen. Alle ingrediënten in onze producten voldoen aan de ECOCERT eisen en vloeien voort uit planten of zijn anorganisch. Bijvoorbeeld, in het MADARA aanbod, gebruiken we sucrose cocoaat, een zacht reinigingsmiddel, gemaakt van planten en geuren van essentiële oliën.

  • Wat is er speciaal en uniek aan Madara, waarin onderscheidt Madara zich van de andere organische / holistische beauty merken in de markt?

   The very heart of MADARA products - the active ingredients - is flowers and herbs from the Baltic meadows and forests. The natural environment in the Baltic region is unique because the northern summers are much shorter, leaving flowers with a much shorter time to attract bees for pollination. Plants are compelled to concentrate their blossoming vigour in this short blossoming time. As a result, at the time of harvest they are rich with the active ingredients required to survive in bitter climates.

  • Is Madara een gecertificeerd biologisch beauty merk?

    

   MADARA produceert ECOCERT ® gecertificeerde biologische cosmetica. ECOCERT ® is de toonaangevende Europese autoriteit op het gebied van biologische certificering en de normen die worden gebruikt door prestige biologische merken. Door middel van de ecologische en biologische cosmetica normen, Ecocert definieert het vereiste niveau dat superieur is aan de conventionele verordening betreffende cosmetica. Het garandeert respect voor het milieu in de hele productielijn, respect voor de consument en de bevordering van de natuurlijke stoffen van een superieure ecologische kwaliteit.

  • Zijn Madara producten geschikt voor mannen?

    

   MADARA producten zijn ook geschikt voor mannen en is al door veel mannen ontdekt. Vooral populair onder mannelijke gebruikers zijn de volgende producten:

    

   • Mint shower soap met een frisse mint geur. Deze douche zeep is een goede start voor een actieve dag. Wordt geleverd in een handige verpakking met een afsluitbare pomp, zodat de douche zeep niet gaat morsen wanneer deze wordt meegenomen naar een sportschool.

   •  

    Deep clarifying foam is als scheerschuim zeer geschikt voor mannen, zij zijn vooral blij met de handige fles die zelf zorgt voor een rijk schuim. Een Japanse beauty blog vermeldt MADARA's schuim als beste natuurlijke scheerproduct voor mannen!

   • Deep cleansing of balance toner wordt door mannen als aftershave gebruikt. Deze diep reinigende toner is meer geschikt voor de vette huid of de huid, die de neiging heeft om geïrriteerd te raken na het scheren, omdat dit product actieve antibacteriële plantenextracten bevat. Balancing toner is geschikt voor de normale / gecombineerde huid.

   • Mannen zijn ook erg dol op MADARA hydraterende gezichtsverzorging, vooral de Deep moisturizinggel (helemaal olievrij) voor de gecombineerde / vette huid en Deep moisturizing fluid voor de normale / gecombineerde huid. Regenrating night cream is een populair product om 's avonds te gebruiken, omdat het de huid helpt te beschermen tegen rimpels.

    

   Mannen hebben MADARA's handige verpakkingen positief gewaardeerd - met name de flessen met een dispenser en die gemakkelijk kan worden geopend en gesloten. Dit is belangrijk, zowel voor dagelijks gebruik als reizen. Bovendien is de geur van alle MADARA producten natuurlijk en neutraal wat mannen als een belangrijk pluspunt beschouwen, omdat ze niet bereid zijn om producten te gebruiken met een uitgesproken vrouwelijke geur.

  • Gebruikt MADARA SCCO2 voor extractie?

   MADARA maakt gebruik van biologische plantenextracten die op een traditionele manier zijn vervaardigd met behulp van natuurlijke en gecertificeerde biologische plantaardige oplosmiddelen (zoals olie, glycerine).

    

   Omdat het gebruik van agressieve oplosmiddelen over het algemeen een zware belasting vormt voor het milieu en tevens gezondheidsrisico’s oplevert, wordt er in de natuurcosmetica alleen gewerkt met minder schadelijke natuurlijke en mildere oplosmethoden. Een van de meest genoemde nieuwe methoden is die van de Super Kritische Koolstofdioxide extractie (SCCO2). Madara maakt geen gebruik van die SCCO2. Hieronder leggen we uit waarom niet.

    

   Het SCCOextractie proces maakt gebruik van vloeibare koolstofdioxide bij een speciale temperatuur en speciale druk (31oC, 72,9 atm/7.39 MPa) en wordt gebruikt in verschillende industrieën, bijvoorbeeld bij de vervaardiging van huishoudelijke apparaten. De koffie-industrie onderzoekt of SCCO2 bruikbaar is om gedecafeïneerde koffie te maken in plaats van de huidige oplosmiddelen met al hun nadelige effecten.

    

   SCCO2 extractie wordt soms gebruikt door cosmetische fabrikanten om op een niet aggresieve manier actieve organische componenten te extraheren. SCCO2 methode maakt het mogelijk om extract van olie en water oplosbare stoffen te produceren zonder hoge gehalte aan oplosmiddelen. Echter, SCCO2 extractie heeft belangrijke nadelen.

    

   1. SCCO2 extractie wordt uitgevoerd onder druk die risicovolle werkomgeving creëert en een bijzonder hoog energieverbruik. Dit resulteert in hoge productiekosten en het extra energieverbruik vormt een onnodige extra belasting voor het milieu.

    

   2. SCCO2 is niet in staat om anorganische actieve ingrediënten te extraheren (waaronder belangrijke mineraal verbindingen). Bij een holistische benadering van huidverzorging zijn ook die ingrediënten van groot belang. Alle planten maar vooral stevige planten als algen (zeewier) en paardenstaart bevatten grote hoeveelheden mineralen. Het toepassen van de SCCO2 methode zou bij die planten dus eigenlijk een onvolledig extract opleveren.

    

   Het is gelukkig ook mogelijk om dezelfde cosmetische grondstoffen te maken met extracten die zijn vervaardigd met behulp van klassieke natuurlijke oplosmiddelen zoals biologische glycerine, natuurlijke alcohol, gezuiverd water en biologische plantaardige olie. Deze extracten beschikken aantoonbaar over dezelfde kwaliteit en effectiviteit en de natuurlijke oplosmiddelen waarmee ze worden gemaakt worden zelf in vrijwel alle basisrecepturen van cosmetica producten gebruikt daarom is er geen noodzaak om ze te vermijden.  Bovendien kosten  SCCO2 extracten, om hierboven beschreven redenen vaak 10-50 keer meer dan traditioneel vervaardigde extracten met dezelfde kwaliteit. SCCO2 creëert daarmee ongerechtvaardigde stijging van de prijs van het product.

  • Zijn MÁDARA producten veganistisch?

   MÁDARA lipverzorgingsproducten (protecting lipbalm, moonkissed en sunkissed tinting lipgloss) bevatten lanoline en bijenwas. Romige baby-olie bevat ook bijenwas. Alle andere MÁDARA producten zijn veganistisch.

    

    

    

   Ook al gebruiken we dierlijke ingrediënten in deze producten, er is wel een belangrijk verschil tussen de lanoline en bijenwas die we gebruiken en die worden gebruikt door andere fabrikanten van cosmetische producten, die niet zijn gecertificeerd in natuurlijke en biologische labels.

    

    

    

   Aangezien we ECOCERT gecertificeerd zijn, gebruiken we alleen lanoline en bijenwas die wordt geproduceerd in een streng gereguleerde omgeving (gecontroleerd door ECOCERT). Dit betekent dat de schapenhouderij en bijenhouderijen strikt worden gecontroleerd, evenals de manier waarop de ingrediënten worden verkregen - dit alles is om ervoor te zorgen dat het op een volledig diervriendelijke manier plaats vindt. U kunt een gedetailleerde beschrijving van de ECOCERT Standaard en de certificeringsprocedures HERE vinden (zie onder punt 3). 

  • Worden MÁDARA producten op dieren getest?

    

   Nee, MÁDARA producten worden niet op dieren getest. 

    

   Bovendien testen geen van onze product leveranciers hun ingrediënten op dieren. 

    

    

    
    
   We zijn momenteel bezig met het verkrijgen van de Humane Cosmetics Standaard die ook bekend staat als de "Leaping Bunny Standard" (www.gocrueltyfree.org).
  • Hoe krijg ik gratis MÁDARA product samples?

    

   Op MÁDARA online shop kunt u 3 gratis samples bestellen samen met uw aankoop.

   Het is echter niet mogelijk om alleen samples bestellen.

   Wij adviseren u om een bezoek te brengen aan een van de winkels in uw land, waar u MÁDARA producten kunt kopen (de lijst van winkels kun je HIER vinden, en vraag het winkelpersoneel om gratis samples.

  • Waarin verschillen de Moonflower en Sunflower tinting fluid?

    

   Moonflower tinting fluid is meer geschikt voor lichte huidskleur. Het heeft een zachtroze basis. Sunflower tinting fluid is overwegend geschikt voor een huid met een iets donkere huid. Het heeft een warme beige basis.

    

   Wij adviseren u om samples op te vragen om de kleur op uw huid te testen.

   Ook kunt u in een verkooppunt langsgaan, daar zijn testers aanwezig en u kunt er advies krijgen van goed opgeleid personeel.

    

  • Hoe wordt framboos extract in de producten verwerkt?

    

   Wij verhitten het framboos extract niet, omdat tijdens zo'n proces veel actieve bestanddelen verloren gaan.

    

    

   Daarom voegen we extracten en andere werkzame stoffen toe aan de product massa bij een temperatuur die lager ligt dan 35 graden Celsius.

  Product toegevoegd aan winkelwagentje!